* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De mooiste stranden van Puglia

By Posted on 0 4 m read 7 views

N

a het schrijven van mijn blogs over onze roadtrip door Puglia kreeg ik de vraag waar nu de mooiste stranden van Puglia liggen. Puglia heeft heel veel mooie stranden en baaitjes. Dat is ook niet zo gek want Puglia wordt omringd door zee. In totaal heeft Puglia wel meer dan 700 kilometer aan stranden. In mijn blog geef ik je een opsomming van de stranden die wij bezocht hebben en welke ik zou aanbevelen. De stranden in deze blog liggen aan de westkust van Puglia, aan de Ionische Zee.

Punta Prosciutto

Op zoek naar een idyllisch strandje vonden we Punta Prosciutto op de kaart. In juli en augustus komen hier behalve veel locals ook toeristen. We konden met moeite een parkeerplek vinden en het strand was zo druk dat we nauwelijks konden staan. Parkeren hier is gratis. Punta Prosciutto is prachtig en de zee heeft hier kristalhelder water maar in het hoogseizoen is dit geen aanrader. Aan beide kanten van het strand liggen betaalde stranden. Punta Prosciutto is gratis. Je kunt hier zelf een handdoek neerleggen en een parasol meenemen. Omdat het zo druk was hebben wij gekozen voor het strand daarnaast, Lido De mooiste stranden van PugliaDegli Angeli. Voor 2 strandbedjes en een parasol betaalden wij 40 euro. Je mag een stoeltje erbij zetten maar het is wel krap.

We hebben vanaf het water gelopen naar Spiaggia le Dune di Punta Prosciutto. Dit strand is niet erg handig voor kleine kinderen omdat het zand een stuk hoger ligt dan de zee maar het was hier wel erg mooi. Toch kies ik de volgende keer liever voor een rustiger strand dat wel idyllisch is. Punta Prosciutto hoort wel tot de mooiste stranden van Puglia. Ben je hier in het voor- of naseizoen dan is het zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan.

Gallipoli

Gallipoli zelf is al een plaatje op naar toe te gaan. Het oude stadscentrum heeft kleine barokke kerken en prachtige oude gebouwen. Maar wat deze stad nog leuker maakt is het stadsstrand. Laat dit nou ook één van de mooiste stranden van Puglia zijn. De helderblauwe zee en het mooie zandstrand kun je combineren met een bezoek aan de stad zelf. De entree naar het strand is gratis. Neem wel zelf een parasol mee want je kunt hier geen strandbedjes en parasols huren.

Gallipoli is vooral in de avond erg in trek bij de jongeren. De witte huisjes aan het strand zorgen voor een perfect beeld van Gallipoli. Je kunt parkeren op één van de grotere parkings vlak bij de kust en via een tunnel loop je naar het centrum. In Gallipoli moet je wel betalen om te parkeren. Hier vind je een grote keuze aan restaurantjes waar je lekker kan eten.

Nog een mooi strandje bij Gallipoli is Baia Verde. Dit strand hebben wij niet bezocht maar deze staat op ons lijstje voor een volgende keer.

Torre Mozza

Op zoek naar de mooiste stranden van Puglia gaan we nog verder naar het zuiden. Je moet er wat voor over hebben maar het lijkt wel alsof je op de Caraïben bent. Parelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Wij navigeren de auto naar Torre Mozza Beach maar rijden nog iets verder naar het strandje Balelido. Dit strand wordt voornamelijk bezocht door locals en je kunt hier zelf je parasol en stoeltjes meenemen.

Naast Balelido ligt Lido Baia d’Oro waar je gebruik kunt maken van de douches. Officieel kun je hier alleen douchen als je hier ook een strandbedje huurt maar de eigenaar vertelt ons dat we moeten denken zoals een Italiaan. We mogen gebruik maken van De mooiste stranden van Puglia de douches zonder betaling. Let wel, de douches zijn koud (maar dat is niet erg met 46 graden) en niet helemaal afgesloten. Bij de strandtent kun je snacks en drankjes kopen. Parkeren is gratis en er is voldoende plek.

Spiaggia di Pescoluse

Dat dit strand één van de mooiste stranden van Puglia is, is niet zo gek. Dit strand wordt ook wel het Malediven van Salento genoemd. En terecht want je komt hier gewoon op een stukje paradijs! Witte zandstranden en helder water. Net als bij Punta Prosciutto is het hier in het hoogseizoen erg druk. De hotels die hier aan het strand liggen verhuren strandbedjes voor 20 euro per stuk.

Santa Maria di Leuca

Op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf ons appartement ligt het aller zuidelijkste puntje van Puglia. Santa Maria di Leuca ligt in het uiterste puntje van de hak van de laars. De Italianen zeggen ook wel dat de aarde hier eindigt. Bijzonder hier is dat de Adriatische Zee en de Ionische Zee bij elkaar komen. Santa Maria di Leuca is omgeven door rotsen, kliffen en zandstranden. Liefhebbers van snorkelen en duiken kunnen hier hun hart ophalen. De prachtige zee zit hier vol met mooie vissen en koraal. Vanaf dit punt kun je ook met een boottocht naar de rotsen. In de avond kun je flaneren over de boulevard en genieten van de kleine winkeltjes of lekker eten bij één van de vele restaurantjes. Op de Lungomare C. Colombo staat een lange rij met palmbomen. Je krijgt hier meteen een ultiem vakantiegevoel van.

Welk strand spreekt jou het meeste aan en wat zijn jouw wensen voor een dagje strand? Voor vragen of tips kun je mij altijd mailen of laat jouw reactie achter onder mijn blog. Misschien vraag je je af waarom ik nu alleen de stranden in het westen heb genoemd. Eigenlijk zijn er te veel mooie strandjes om op te noemen. De volgende keer neem ik je mee naar de mooiste stranden van Puglia aan de Adriatische Zee.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *