* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Grenzen verleggen

By Posted on 0 3 m read 8 views

J

e hoeft geen atleet te zijn om optimaal fit te zijn. Soms moet je grenzen verleggen, misschien met kleine stapjes, maar wel vooruit. Mijn grens was om te gaan trainen voor de (kwart) marathon. Heb ik dat doel behaald? Wat ging eraan vooraf? En hoe doe je dat met een druk gezin, drukke baan en een huishouden?

Stok achter de deur

Ik wilde grenzen verleggen waarvan ik wist dat dit haalbaar was. Door me in te schrijven voor de kwart marathon had ik een stok achter de deur. Het was nooit mijn bedoeling om een topsporter te worden. Maar ik wilde eigenlijk alleen maar fit zijn. Meer conditie, vet verbranden en lekker in mijn vel zitten. Door te gaan sporten met een schema kon ik mijn doel bereiken. Het is eigenlijk net zoiets als boodschappen doen zonder lijstje. Je komt met een heleboel dingen terug maar niet met de producten die je nodig hebt. Zo ben ik ook begonnen. Gewoon gaan hardlopen zonder doel of schema. Mijn conditie ging wel vooruit maar ik maakte geen vorderingen. Domweg omdat ik Grenzen verleggen niet wist waar ik me op moest focussen.

Je moet het zelf doen

Het is heel makkelijk om te denken dat het bij een ander veel makkelijker gaat dan bij jezelf. Een vriendin zei wel eens, ja maar daar heb ik geen zin in. En een ander gebruikte de smoes dat ik toch al slank was en zij dat nooit zou worden. Maar je moet het zelf doen en niet iemand anders. Denk je dat ik vroeg opstaan leuk vindt? Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn. Om half 6 opstaan, eerst kolven en daarna hardlopen. Dat was mijn ritme een paar maanden na de geboorte van mijn dochter. Inmiddels is ze al bijna 3 en ga ik samen met mijn jongste zoon sporten. Half 7 is dan vroeg genoeg, daarna kan hij douche en naar school en begint mijn werkdag.

Consequent zijn

Of je nu fit wil zijn voor de zomer of een ander doel wil behalen, zorg dat je consequent bent. Het heeft helemaal geen zin om zo nu en dan een keer naar de sportschool te gaan. In mijn blog Hoe hou je sporten leuk schreef ik mijn persoonlijke ervaring. En als ik heel eerlijk ben, dan vind ik sporten ook niet altijd leuk. Maar als ik een keer ga overslaan dan heb ik alleen mezelf ermee. De volgende keer zal dan weer een stuk moeilijker zijn. Je lichaam is ook snel aan iets gewend. Dus als je liever op de bank ploft dan denk je dat die keer erna misschien ook. Zoek naar een motivatie om te gaan sporten en hou het sporten leuk.

Begin nu!

Stel het niet langer uit, begin nu! Ik vond sporten na een lockdown echt een hele uitdaging. Sporten in een lockdown vond ik nog moeilijker. Dus toen ik daaraan terugdacht kon ik het wel opbrengen om te gaan sporten zodra het weer kon. Eigenlijk ben ik nooit opgehouden om blijven bewegen. Pak liever de fiets dan de auto, ga lopen als het niet te ver is en blijf in beweging! Als je daarmee begint wordt de stap om echt te gaan sporten ook kleiner. Soms moet je grenzen verleggen maar dit is het wel waard.

Ik wens jullie allemaal veel succes. En kijk niet naar anderen maar naar jezelf!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *