* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Mooie stranden in de buurt van Bari

By Posted on 0 5 m read 10 views

I

n mijn blog de mooiste stranden van Puglia nam ik je mee aan de mooiste stranden aan de Ionische Zee, de westkust van Puglia. Vandaag neem ik je mee naar mooie stranden in de buurt van Bari. Deze stranden liggen aan de Adriatische Zee, de oostkust van Puglia. Wij hebben tijdens onze roadtrip door Puglia lang niet alles gezien. Dat kwam deels door de extreme hitte tijdens onze vakantie en deels door de grote afstanden. Ons verblijf bevond zich aan de westkant van Puglia waardoor we meer strandjes daar hebben gezien dan in het oosten. Maar er zijn een aantal stranden aan de oostkust die je niet mag missen. Ik zet een paar mooie stranden in de buurt van Bari voor je op een rij.

Polignano a Mare

Waar vind je mooie stranden in de buurt van Bari? Polignano a Mare is is echt één van de leukste stadjes van Puglia. Ik keek mijn ogen uit in de pittoreske straatjes, gezellige pleintjes, het prachtige uitzicht en de imposante rotsen. In Polignano a Mare ligt een klein strandMooie stranden in de buurt van Bari verscholen in een baai. Bijzonder hier is de oude Romeinse brug, vanaf hier heb je een goed uitzicht over de baai. Het strand is niet zo bijzonder maar prima voor een snelle duik op een warme dag. Populair hier is het klifduiken. Op het moment dat wij hier waren stonden er ook een aantal jongens in de rij om van de klif af te springen.

Je kunt hier tussen de rotsen prima snorkelen en het helderblauwe water laat je even bijkomen van alle drukte.

Mola di Bari

Door locals warden we erop gewezen dat we het strand van Mola di Bari niet mochten overslaan. Eén van de leukste dingen die je hier kunt doen is een bezoek brengen aan de vismarkt. De gekleurde vissersbootjes in de haven maken het tafereel helemaal compleet. Aan de Lungomare ligt het vol met handdoekjes en mensen die genieten van de zon. Zwemmers en vissers komen hier graag.

Of je hier nu bent voor een wandeling langs het water of even een duik wil nemen. Het kan hier allemaal! In Mola di Bari hangt nog echt een gemoedelijke sfeer en de smalle oude straatjes en huisjes zijn leuk om te zien. Als ik hier bij een klein koffietentje even snel wat drinken haal dan krijg ik de frisdrank voor de kinderen mee in glazen flesjes. Pinnen kan niet want hij weet niet hoe het werkt maar gelukkig heb ik nog wat losse euro’s. Heerlijk dit!

Monopoli

Gelukkig hoef je niet te zoeken naar mooie stranden in de buurt van Bari. Er zijn stranden genoeg. Favoriet is toch wel Monopoli met haar witte pittoreske straatjes, idyllische haventjes, vissersbootjes en oude huizen. Hier parkeren we in de haven waar je ook meteen dicht bij het centrum staat en bij het strand van Cala Porto Vecchio. Iets verder naar het noorden ligt Cala Susca. EenMooie stranden in de buurt van Bari klein strandje met gratis parkeerplaatsen. Nog een reden om aan het einde van de dag bij zonsondergang naar Monopoli toe te gaan is het waanzinnig mooie uitzicht met de bootjes en de vuurtoren vanaf Porto Vecchio.

Porto Bianco

Het kleine strand in de baai van Porto Bianco ligt nauwelijks vol aan het einde van de middag. We lopen langs het strand naar de strandtent op de rotsen. Hier worden we vriendelijk verwelkomt en gaan hier zitten voor een koel drankje op deze warme dag. Wij zijn niet de enige wat veel Italianen drinken hier cocktails, kletsen bij met hun vrienden en gaan dan naar huis. Het uitzicht over het turquoise water is zo mooi.

Porto Rosso

Op nog geen 3 minuten lopen ligt het strand van Porto Rosso. We zijn hier omdat mijn kinderen gek zijn op de Disneyfilm Luca die afspeelt in het Italiaanse Porto Rosso. Het strand lijkt er wel een beetje op en ik begrijp waarom de kinderen hier even naar toe willen. Het strand klein maar er is toch een lifeguard aanwezig. Veiligheid staat hier voorop! Jesse straalt helemaal als we hier zijn. Andiamo! Roept Nova-Mae vrolijk.

Porto Verde Beach

Er zijn zoveel mooie stranden in de buurt van Bari, zoals Porto Verde Beach. Dit strand is een openbaar strand en kun je gratis bezoeken. Porto Verde Beach is een klein zandstrand gelegen tussenMooie stranden in de buurt van Bari rotsen. Net als bij de andere stranden is het water hier zo helder dat je vissen kunt zien zwemmen. Op dit strand is er geen mogelijkheid om een strandbedje of parasol te huren.

Cala Paradiso

Iets verder naar het zuiden ligt het mooie strand Cala Paradiso. De naam zegt al dat dit een van de mooie stranden in de buurt van Bari moet zijn. Dit zandstrand bestaat uit twee delen. Een deel van het strand is gratis, hier mag je met je handdoekje gaan liggen. En het andere deel is betaald. Je kunt hier voor 35 euro twee strandbedjes en een parasol huren. Parkeren is hier gratis. Dit strand staat erom bekend dat het schoon en netjes is. Ook hier is een lifeguard aanwezig.

Lido Colonia

Na ons bezoek aan Alberobello zijn we toe aan verkoeling. We rijden in nog geen half uurtje naar Lido Colonia. Het witte zandstrand en ondiepe water zijn perfect voor onze dochter. Die ligt natuurlijk al bijna met haar kleding aan in het water. Ze wil zo graag even zwemmen en ik geef haar geen ongelijk. Het strand is niet zo groot maar deels naar boven kun je ligbedden en parasols huren bij de strandtent. Je betaalt hiervoor 35 euro per dag. Wij zijn hier pas rond half 4 dus gaan met ons eigen strandstoeltjes en parasol op het strand zitten. Er is plek genoeg en tussen de rotsen zien we mensen snorkelen. Het water is helder, dit komt door de steentjes in het water. Het dragen van waterschoentjes is hier wel een must!

Wil je je opfrissen dan kan dat onder de warme en koude douches bij het strand. Parkeren op het terrein is tegen betaling maar aan de weg kun je gratis parkeren.

Ken jij nog meer mooie stranden in de buurt van Bari? Laat jouw reactie achter onder mijn blog.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *