* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

De grootste ergernissen op vakantie

By Posted on 0 4 m read 21 views

V

akantie is iets waar je het hele jaar naar uit kunt kijken. Het hele jaar heb je hard gewerkt en had je het druk met van alles en nog wat. Toch valt de pret soms in het water door de grootste ergernissen op vakantie. En meestal komt dat niet eens door jezelf maar door iemand anders. Wat zijn bij jou de grootste ergernissen op vakantie?

Op de luchthaven

De grootste ergernissen op vakantie beginnen eigenlijk al op de luchthaven. In het hoogseizoen staan er lange rijen bij de incheckbalies. Niet te vergeten dat je misschien eerst lang moest zoeken naar een parkeerplekje en met alle koffers de weg naar de vertrekhal hebt gezocht. Er zijn altijd mensen die laat zijn dus die hebben stress. Standaard rennen die mensen langs de lange rij voor de incheckbalies om er daarachter te komen dat ze moeten aansluiten. Als je mijn blog Een dag op Schiphol hebt gelezen weet je dat ik uit eigen ervaring spreek maar dan van achter de balie. Nog een grote ergernis is een lange vertraging met het vliegtuig.

In het vliegtuig De grootste ergernissen op vakantie

Vanaf de luchthaven stap je in het vliegtuig. De grootste ergernissen op vakantie spelen zich ook af in het vliegtuig. Op nummer 1 staan huilende baby’s en vervelende kinderen. De mensen die zich hieraan ergeren snappen denk ik niet hoe het voor ouders moet zijn als een kindje vliegen eng vindt en hierdoor moet huilen. Persoonlijk is dit voor mij geen ergernis. Ik verplaats me dan in de schoenen van de ouders en ik weet zeker dat zij dit ook niet fijn vinden. Mijn kinderen zijn alle 3 altijd zo makkelijk in het vliegtuig en slapen bijna altijd, zelfs nu ze groter zijn.

Op nummer 2 staat het missen van je vlucht door drukte op de luchthaven. Heb jij wel eens een vlucht gemist? In mijn blog Vlucht gemist, wat moet je doen geef ik je graag een paar handige tips.

Veel mensen ergeren zich aan het applaus nadat het vliegtuig geland is. De piloten doen gewoon hun werk. Er wordt toch ook niet geklapt voor de taxi- of buschauffeur?

Waar mensen zich ook aan ergeren is aan reizigers die, nadat het vliegtuig geland is, meteen gaan staan en naar de deur rennen. Alsof je daardoor sneller van board af kan gaan. Vervolgens staan ze lang te wachten bij de bagageband. Op vakantie met het vliegtuig kan voor veel mensen een stress begin zijn van hun vakantie.

Bij het hotel

De grootste ergernissen op vakantie vinden ook plaats bij het hotel. Soms zijn er te weinig ligbedden bij het zwembad. Toeristen die in de ochtend hun badhanddoek op het ligbed leggen maar De grootste ergernissen op vakantie vervolgens pas aan het einde van de dag gaan liggen. Of dronken toeristen die heel luidruchtig zijn. Maar ook toeristen die bij het buffet zoveel eten opscheppen en bijna hun hele bord vol laten staan.

De grootste ergernissen op vakantie komen ook voor op de hotelkamer. Als er bijvoorbeeld een klein bed is of een te hard of zacht matras. Geen haakje in de douche zodat de douchekop los ligt en geen douchegordijn waardoor alles nat wordt. Mijn grootste irritatie is de mug. Maar daar heb ik niet alleen op vakantie last van. Bij mij thuis zitten de muggen het liefste bij mij. De muggenbultjes zijn niet alleen vervelend maar ook het gezoem om je hoofd en als je dan het licht aan doet zijn ze stil.

Op het strand

De grootste ergernissen op vakantie hebben mensen niet alleen in het hotel maar ook op het strand. Strandbedjes die vol zijn, overvolle stranden en te weinig parasols. Tot overmaat van ramp komt er ieder kwartier een strandverkoper langs met de nieuwste gadgets (wel hartstikke nep natuurlijk). Dan heb je van die mensen die over je handdoek heen rennen of hun handdoek naast je uitkloppen. Mijn partner kan niet tegen zand en ligt het liefst op een strandbedje. Voor mij maakt het niet uit, ik ben gek op het strand en ik leg mijn handdoek gewoon op het zand.

Het weer

Eén van de grootste ergernissen op vakantie is slecht weer. Hier kan niemand iets aan doen maar het is wel vervelend. Een aantal jaar geleden ging ik op vakantie naar Menorca waarbij ik bijna de hele week regen had. Dat is natuurlijk jammer maar onderneem dan uitstapjes waarbij je niet afhankelijk bent van mooi weer.

Waar erger jij je het meeste aan op vakantie? En laat je jouw vakantie hierdoor beïnvloeden? Ik probeer altijd iets positiefs te maken van iets wat negatief is. Laat jouw vakantie niet verpesten door ergernissen of irritaties!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *