* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Met je schoonouders op vakantie

By Posted on 0 3 m read 48 views

N

iet iedereen vindt dit leuk maar het komt wel vaak voor. Met je schoonouders op vakantie. Wij doen het regelmatig en inmiddels is dat een soort familietraditie geworden. De eerste keer was tijdens onze bruiloft in Toscane. Met de hele familie, onze vrienden en vriendinnen vlogen we naar Italië. De meesten bleven een week bij ons en daarna vervolgden wij onze reis.

Vakantieplannen maken

Daarna ging het vanzelf. Om het jaar gaan we met de auto naar Italië. Mijn schoonouders hebben zelf geen auto of rijbewijs en gaan niet vaak op vakantie. Toen wij gingen trouwen in Italië hadden we voor de familie een grote villa gehuurd waar iedereen kon verblijven. Dat was zo goed bevallen dat we een paar jaar later opnieuw in die omgeving een grote villa hebben gehuurd. Meestal stippel ik vooraf al uit wat ik wil doen en wat we willen zien.

De voordelen van een grote groep

Met je schoonouders op vakantie Het is niet alleen gezellig met elkaar maar er zijn nog meer voordelen. Een grote villa huren in het hoogseizoen is best prijzig. Maar omdat je de kosten met elkaar deelt is het vaak goedkoper dan wanneer je ergens een appartement huurt. Je kent elkaar goed en je spreekt vooraf met elkaar goed af wat je van elkaar verwacht of juist niet. In de avond drinken we wijntjes en genieten we van een borrelplankje. Samen BBQ’en en lekker lang tafelen. De kinderen spelen met elkaar en je zit niet met vreemde mensen in een huis.

Nog een voordeel is dat je alles kunt laten liggen bij het zwembad of niet op je spullen hoeft te letten. En heb je geen zin om er ’s avonds uit te gaan dan kunnen de mannen of de vrouwen met elkaar ergens een drankje doen of ijsje gaan halen. Ik vond het bijvoorbeeld gezellig om met mijn schoonzus en schoonmoeder te gaan winkelen.

Goede afspraken maken

Ga je met je schoonouders op vakantie, dat geldt voor alle groepen natuurlijk, dan is het belangrijk dat je goede afspraken maakt. Misschien wil je alles samen doen maar het kan ook zijn dat je juist je eigen gang wilt gaan. Bespreek dit vooraf zodat er geen verwarring komt.

Ga je met de auto dan begint je vakantie al onderweg. Mijn schoonfamilie houdt van BBQ-en en onderweg nam iedereen iets mee. We spraken vooraf een punt af waar we gingen eten en met elkaar zorgden we voor een lekkere maaltijd. Het voordeel van met je schoonouders op vakantie was dan bijvoorbeeld dat we met elkaar zorgden voor het eten. En heb je pech onderweg dan ben je met elkaar. Je rijdt met een aantal auto’s en je kunt elkaar helpen als dat nodig is.

Weekendje weg

Ga je voor het eerst met je schoonouders op vakantie en vind je een week of 2 weken toch te lang? Probeer dan eerst een weekendje weg samen. Zo gingen wij een weekend met de schoonfamilie naar een huisje in Duitsland, met mijn familie een weekend naar Zeeland. Bevalt het goed dan kun je plannen maken voor een langere vakantie.

Ben jij wel eens met je schoonouders op vakantie geweest? Was het voor herhaling vatbaar of ga laat je ze de volgende keer liever thuis? Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *