* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Trainen voor de (kwart) marathon

By Posted on 0 1 m read 167 views

H

ardlopen doe ik al jaren en ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor de eerste keer de marathon van 5 km heb gelopen. Mijn doel is uiteindelijk een halve marathon lopen want een hele marathon is net iets teveel van het goede voor mij. Tot nu toe ben ik nog niet verder gekomen dan een kwart van de marathon en daar heb ik vrede mee.

Trainen voor de kwart marathon is lang niet zo moeilijk. Eigenlijk loop je minimaal 1 keer per week de helft van de afstand en je zorgt ervoor dat je gezond eet en goed slaapt. De afgelopen maanden probeer ik 3 keer per week hard te lopen maar bij flinke regen of een brakke nacht door onze baby zijn het er ook wel eens 2 per week.

Via een app kun je diverse trainingsschema’s aanhouden. Het advies is altijd om rustig aan te beginnen en op te bouwen. Goede kleding en schoenen, een goede ademhaling, een goede voeding en voldoende water zijn minstens zo belangrijk.

Ieder jaar organiseert Rotterdam de Marathon in april. Afgelopen jaar kon ik na mijn keizersnede niet trainen en was ik niet op tijd in vorm. Vorig jaar was ik zwanger. Mijn doel is om het komende jaar wel weer mee te doen. De sfeer om met heel veel mensen te lopen is geweldig en met een beetje geluk lopen mijn vrienden en vriendinnen het komende jaar ook weer mee.

Wat doe jij om in vorm te blijven?

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *