* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Personal branding fotoshoot

By Posted on 0 4 m read 66 views

N

aast portret- en bruidsfotograaf houd ik me al een aantal jaar ook bezig met branding- en evenementfotografie. Maar wat is nu een personal branding fotoshoot? En waar gebruik je deze foto’s voor? Is het wel echt nodig om een personal branding fotoshoot te doen? In mijn blog van vandaag geef ik je daar graag antwoord op.

Wat is een personal branding fotoshoot

Een personal branding fotoshoot heeft als doel de ondernemer goed op de kaart te zetten. De fotograaf maakt een aantal gave portretten van de ondernemer. Daarnaast creëert de fotograaf de juiste sfeer die jouw bedrijf goed weergeeft. Met mooie foto’s geef je aan waarom iemand kiest voor jou als ondernemer of bedrijf.

Natuurlijk kun je ook alleen portretfoto’s laten maken. Toch is het slimmer om een personal branding fotoshoot te doen. Waarom? Lees mee waarom deze fotoshoot zo belangrijk voor een ondernemer is.

Waarvoor worden de foto’s gebruikt

De foto’s van een personal branding fotoshoot kun je bijvoorbeeld gebruiken voor jouw website, jouw Social Media kanalen, jouw portfolio, de nieuwsbrief, marketing doeleinden Personal branding fotoshooten ga zo maar door. De foto’s vertellen jouw verhaal. Wat je doet en wie je bent. Jij bent het gezicht achter jouw bedrijf en dat mag best gezien worden.

Waar worden de foto’s gemaakt

Bij een personal branding fotoshoot kom ik vaak bij mensen thuis of op het werk. Heb je geen mogelijkheid om thuis of op jouw werk een fotoshoot te laten maken, dan mag het ook op een andere locatie zijn. Belangrijk hierbij is, dat de locaties past bij jou. Misschien een koffietentje waar je elke dag de ochtend begint of een plek in de natuur waar je regelmatig komt. De foto’s van de personal branding fotoshoot gebruik je voor jouw website of Social Media. Hoe fijn is het dus als personen een goed beeld van jou krijgen.

Een investering

Vaak hoor ik om mij heen dat professionele foto’s niet zo belangrijk zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat goede foto’s bij kunnen dragen aan meer volgers, bezoekers of zelfs potentiële klanten. Het is anno 2021 ook verstandig om een mooie beeldbank voor jezelf te hebben. Bovendien is het veel beter en professioneler om je eigen foto’s te gebruiken voor jouw website en Social Media kanalen. Veel bedrijven gebruiken stockfoto’s maar tonen daarbij geen persoonlijke sfeer. Je moet het zo zien, iedereen heeft zijn eigen vak. Een professionele fotograaf is er niet voor niks. Als iedereen het kon doen dan waren fotografen overbodig. Je zult zien dat het een goede investering is voor jou en je bedrijf.

Diensten en producten

Naast portretfoto’s maak ik ook foto’s van jouw diensten en producten. Het is ook mogelijk om de producten op een ander tijdstip te laten fotograferen. Maar als personal branding fotograaf vind ik het fijn om zoveel mogelijk op één dag vast te leggen. De personal branding fotoshoot duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur.

De voorbereidingPersonal branding fotoshoot

Niet iedereen voelt zich prettig met een camera voor zijn of haar neus. Dat kan ik me goed voorstellen. Daarom vind ik het fijn om vooraf even contact te hebben wat je wel en niet prettig vindt. Ik maak een moodboard met foto’s die ter inspiratie dienen. Vaak heeft de klant zelf ook een beeld van wat hij of zij verwacht. Zo kun je op Pinterest veel voorbeelden vinden van personen die je voor zijn gegaan met een personal branding fotoshoot. Uiteraard dienen de foto’s van een moodboard alleen ter inspiratie en gaan we straks samen aan de slag voor jouw persoonlijke foto’s.

Kledingadvies

Om zoveel mogelijk verschillende situaties te creëren is het belangrijk dat je een passend outfit draagt. Let hierbij op je haardracht en kleur van je make-up en nagellak. Ben jij iemand die graag rokjes en jurkjes draagt, schroom dan niet om dit aan te trekken. Voel jij je gemakkelijker in een broek of mantelpakje? Prima! Ik hou van afwisseling en diversiteit. Neem een zakelijk setje mee, maar ook een setje waarin jij je lekker voelt.

Stel je voor, als jij kennis maakt met de klant, wat trek je aan? Ben jij aan het werk op kantoor of achter je bureautje, wat trek je aan? Mijn advies is om meerder setjes mee te nemen. Veel vrouwen gaan voor de fotoshoot nog even naar de kapper of visagiste. Je straalt op de foto ook vaak uit hoe je je voelt. Zorg ervoor dat je je fijn voelt in jouw kleding en tevreden bent met je haar en make-up.

Wat heb je nodig

Denk aan de persoonlijke touch. Neem producten mee die bij je werk passen zoals een laptop, notebook of favoriete koffiemok. Denk hierbij ook aan het logo van jouw bedrijf en de kleur van je huisstijl. De foto’s worden gebruikt voor jouw website en Social Media kanalen dus let op het totale plaatje. Heb je echt geen idee wat je allemaal nodig hebt dan wil ik graag met je meedenken. Met de juiste attributen maken we foto’s die jouw bedrijf nog beter weergeven.

Conclusie

Veel bedrijven hebben moeite met hun invullen van hun Social Media kanalen door een gebrek aan goede foto’s (content). Ze missen de juiste beelden. Wanneer je veel post dan zijn goede branding foto’s bijna onmisbaar. Goede content vergroot ook de zichtbaarheid van jouw website. En daar draait het allemaal om bij een personal branding fotoshoot. Het resultaat levert je uiteindelijk klanten op! Twijfel je nog of heb je vragen, neem gerust contact met mij op. Ik vertel je graag hoe zo’n fotoshoot eruit ziet en wat je van mij kan verwachten.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *