* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Leuke dorpjes in Toscane

By Posted on 0 4 m read 49 views

W

e rijden over onze vertrouwde route door Italië. De zon schijnt en als ik naar buiten kijk dan blijf ik me verbazen over het prachtige uitzicht. De omgeving is zo adembenemend mooi. Je vraagt je vast af waar we zijn. Het zal je niet verbazen dat we door Toscane rijden. Ik hou van plekjes die niet zo heel bekend zijn. Waar niet veel toeristen komen en waar ik met gemak 100 foto’s kan maken omdat het er zo mooi is. Ben je net zo gek op Toscane als ik? Dan heb je geluk want in mijn blog van vandaag neem ik je mee naar leuke dorpjes in Toscane.

In de buurt van Florence

Charmante dorpjes met oude huisjes, smalle straatjes en pittoreske pleintjes zijn mijn favoriet. Vlakbij Florence ligt het schilderachtige dorpje Scarperia. Net als veel andere oude dorpjes is een deel van de oude muur Leuke dorpjes in Toscane nog intact. Dit vind ik altijd reuze interessant en ben ook altijd benieuwd naar de verhalen van vroeger. Dit dorpje is bekend om haar messenhandel en dat zie je dan ook terug in de winkels hier. Dat verbaasde mij trouwens ook van San Marino waar je bijna in iedere winkel een vlijmscherp handgemaakt mes kon kopen. Het hoogtepunt van Scarperia is het stadspaleis Palazzo dei Vicari.

In de buurt van Pisa

En voor iemand die houdt van gekleurde huisjes mag een dorpje als Barga natuurlijk niet ontbreken. In de buurt van Pisa en Lucca ligt dit bijzondere dorpje. Een ommuurd centrum, smalle straatjes, oude toegangspoorten zijn de kenmerken van dit pittoreske dorpje. De mooiste bezienswaardigheid in Barga is de Duomo di Barga (Chiesa del Mille) met het geweldige uitzicht. Barga hoort zeker tot één van de leukste dorpjes in Toscane.

In de buurt van Arezzo

Ons favoriete dorpje hier is Cortona. Dit dorpje slaan wij nooit over als we in de buurt zijn maar dat komt omdat wij hier getrouwd zijn. Nog steeds brengt deze plek herinneringen naar boven van onze fantastische dag. Cortona is echt een aanrader en niet alleen omdat ik zo verliefd ben op dit dorpje. Je moet het gewoon met eigen ogen zien. Het is hier wel een stuk toeristischer dan in Scarperia dus als je niet veel toeristen wil zien, kom dan overdag en bij voorkeur niet in het hoogseizoen. Het hoogtepunt hier is het stadhuis (waar wij getrouwd zijn) en het gezellige plein. Cortona is net als veel andere leuke dorpjes in Toscane een plek met veel doorkijkjes en smalle straatjes.

Leuke dorpjes in Toscane Nog een schilderachtig dorpje vinden we in de buurt van Arezzo. Castiglion Fiorentino is klein maar bijna niet te missen. Ook hier staan de oude muren nog overeind. Ik blijf me verbazen over de smalle straatjes met goed verzorgde deuren en ramen. Het is hier stil op straat en er zijn maar weinig toeristen die deze plek ontdekt hebben. Eén van de hoogtepunten van het dorp is de klokkentoren op de kerk.

In de buurt van Perugia

Na Cortona is Montepulciano mijn favoriete dorpje. Het hooggelegen idyllische dorpje heeft op het eerste gezicht wel wat weg van Cortona. Bijzonder hier is de stenen leeuw op het Piazza Savonarolo. Dit standbeeld is het symbool van Florence. Verder staat het dorpje bekend om haar overheerlijke wijnen. Nu weet je meteen waarom ik hier zo graag kom. Er zijn genoeg leuke dorpjes in Toscane en daar is Montepulciano er één van.

In de buurt van Siena

Volterra is één van die leuke dorpjes in Toscane die vaak wordt overgeslagen omdat de toerist liever naar San Gimignano gaat. Heel eerlijk gezegd heb ik dat de eerste keer ook gedaan. Heb je niet veel tijd en moet je kiezen, kies dan voor Volterra. Er zijn veel mooie dorpjes maar deze is toch wel heel bijzonder. Wandelend door de pittoreske steegjes, oude huisjes en een imposant stadhuis, Palazzo dei Priori. Er is nog iets bijzonders aan dit dorpje, door de hogere ligging heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt zelfs de restanten van het oude Romeinse theater zien liggen. De opgravingen hier zijn behoorlijk uniek, je kunt namelijk goed zien dat dit vroeger een theater was. Van de meeste opgravingen kun je dat niet altijd zeggen. Nog een reden om hier naar toe te gaan.

Het authentieke dorpje Trequanda ligt verscholen achter haar middeleeuwse stadsmuren. Even denk je dat je terug bent in de tijd. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer en je kijkt werkelijk je ogen uit. Combineer je bezoek aan Trequanda met bekende plaatsen zoals Pienza, Rapolano Terme en Siena.

Misschien zijn dit voor jou niet de leukste dorpjes in Toscane en weet je er nog een paar. Laat jouw reactie achter onder mijn blog, want er is altijd wel een onbekend plekje waar ik graag naar toe wil.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *