* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Fotografie spots in Umbrië

By Posted on 0 4 m read 69 views

E

lke keer als wij naar Italië gaan dan denk ik, oh dat plekje moet ik onthouden. Of hier moeten we nog een keer naar terug. Misschien vraag je je af waarom je vaker naar één plek zou gaan als je daar al foto’s hebt gemaakt. Mijn mening? Omdat je niet altijd in één keer dat perfecte plaatje kan schieten. Soms heeft het tijd nodig en moet je dus vaker naar diezelfde plek. Misschien zit het weer niet mee of ben je net te laat voor de zonsopgang. En dan moet je vooraf nog uitzoeken waar de beste fotografiespots zijn. Daarom heb ik een blog geschreven over fotografie spots in Toscane. Vandaag neem ik je mee naar de beste fotografie spots in Umbrië.

Perugia

De hoofdstad van Umbrië mag in het rijtje fotografie spots in Umbrië niet ontbreken. Deze stad heeft nog oude stadsmuren en een historisch centrum. Ik hou van de kleine smalle steegjes en doorkijkjes. Deze stad is absoluut fotogeniek! Iedere keer als ik hier ben ontdek ik weer iets anders. De laatste keer stonden er jammer genoeg steigers in de stad en waren ze bezig met renoveren. In de zomer is het hier heel toeristisch en druk, dus wil je hier foto’s maken, kom dan heel vroeg in de ochtend.

Spello Fotografie spots in Umbrië

Dit stadje is veel minder bekend maar zeker de moeite waard! De pittoreske straatjes en pastel gekleurde huisjes maken het heel sfeervol. Je kunt hier de ruÏnes van het Romeinse amfitheater nog zien en een aantal imposante monumenten. Vaak combineren wij een klein stadjes zoals deze met een ander dorp of stadje.

Narni

Een klein stadje in Umbrië die je al snel over het hoofd ziet. De reden dat ik deze schaar onder één van de mooiste fotografie spots in Umbrië is de Ponte d’Augusto. Dit is een waanzinnig hoge brug waar inmiddels maar een deel van over is. De boog is aan het einde van de dag met zonsondergang bijzonder mooi te fotograferen. Nog een toffe fotografie spot is de oude spoorlijn langs de Nera. Onderweg kom een oude dam en watermolen tegen waar het water zo mooi helder blauw is. Hou je van landschapsfoto’s? Vanaf het stadje zelf kun je prachtige vergezichten maken van de Nera vallei.

Spoleto

Een stad met een historisch centrum gebouwd op een heuvel. De oude muren van de stad zijn nog in tact. De Basilica di San Salvatore is één van de meest bijzondere monumenten van de stad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Heb je de mogelijkheid, bekijk dan de Duomo ook van binnen. Hier mag je wel foto’s maken maar geen flits gebruiken. Net als de brug bij Narni heeft Spoleto ook overblijfselen van een Romeinse brug of aquaduct, de Ponte delle Torri. De kolossale bogen zijn het mooist in het licht van de ondergaande zon. Met het verlichte stadje op de achtergrond kun je hier de mooiste plaatjes schieten.

Waterval Cascata delle Marmore

Nog zo’n topper in het rijtje van mooiste fotografie spots in Umbrië is de Cascata delle Marmore. Deze waterval is met een hoogte van 165 meter de hoogste waterval van Europa. De route is niet aan te raden voor mensen die slecht ter been zijn of hele kleine kinderen. Er liggen 3 watervallen die je kunt bezoeken tijdens openingstijden. Wil je deze waterval bezoeken zoek dan eerst via internet naar de huidige openingstijden. Je kunt kiezen uit 6 verschillende wandelroutes en deze brengen je langs de mooiste fotografie spots in Umbrië. Zoals bijvoorbeeld Balcone degli innamorati (het balkon der geliefden). De leukste route voor kinderen is route 2, deze duurt nog geen half uur. Wil je de mooiste route doen kies dan voor route 1, deze duurt bijna 2 uur en brengt je naar de top van de waterval.

Het eiland Isola Maggiore Fotografie spots in Umbrië

Nog een parel in Umbrië is het eiland Isola Maggiore. Het idyllische eiland bevindt zich op het Trasimeense Meer. Met een bootje of de veerpont kun je hier eenvoudig naar toe varen. Er wonen maar weinig mensen en je kunt hier rustig bijkomen van alle drukte. Eigenlijk is dit eiland op z’n mooist te fotograferen vanaf het water of vanaf de overkant.

Lago Trasimeno (Trasimeense Meer)

Lago Trasimeno is één van de grootste meren van Italië en wordt gekenmerkt door haar charmante dorpjes, stadjes en groene heuvels. Het meer op zich is niet één van mijn fotografiespots in Umbrië maar het dorpje Castiglione del Lago juist wel. Hier vind je smalle straatjes, een historisch centrum, een waanzinnig kasteel en oude stadspoorten. Nog een leuk weetje, dit dorpje behoort tot één van de mooiste dorpjes van Italië. Vanaf hier vertrekt ook de veerboot naar het eiland Isola Maggiore.

Panicale

En toen ik dacht dat ik al het moois had gevonden ontdekte ik Panicale. Dit pittoreske stadje is zeker één van de mooiste fotografie spots in Umbrië. Om hier te komen moet je wel een stukje klimmen, het dorpje is namelijk gebouwd op de rotsen. Deze parel mag je echt niet overslaan! Het dorpje grenst aan Castiglione del Lago. Je kunt deze twee dorpjes op één dag bezoeken.

Montefalco

Hier heb ik een waanzinnig mooi panorama uitzicht ontdekt. Maar ook de stad zelf is de moeite waard. Een fotogeniek plein met een indrukwekkend stadhuis en een imposante kerk. Montefalco is beter bekend als wijnstad dus als je hier bent raad ik je aan een flesje wijn mee te nemen. Zoek je een bijzondere overnachting kijk dan eens naar Agriturismo La Rosa.

In mijn eerdere blog Verborgen plekjes in Umbrië liet ik je al kennis maken met de leuke plekjes die wij afgelopen zomer ook bezocht hebben. Heb je nog een leuke tip voor mij met mooie fotografie spots in Umbrië? Laat jouw reactie dan achter onder mijn blog. Ik ben altijd op zoek naar mooie plekjes.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *