* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Verliefd op Toscane

By Posted on 0 4 m read 23 views

D

e hele nacht hebben we gereden en rond een uur of 6 in de ochtend rijden we Italië binnen. Het is al licht en we zoeken een plekje waar we straks even kunnen ontbijten. Bij het Gardameer is het altijd druk dus we hopen dat het nu mee zal vallen. Zodra we voorbij Bologna rijden naderen we de borden voor Florence. De snelweg A1 loopt van Milaan tot aan Rome. Deze kun je natuurlijk grotendeels volgen tot jouw bestemming. Toch zijn er van die regio’s waar het de moeite waard is om juist binnendoor te rijden. Zo werd ik ook verliefd op Toscane.

Waar ligt Toscane

Toscane ligt in het midden van Italië. In het noorden grenst Toscane aan Ligurië, bekend van de gekleurde huisjes in Cinque Terre en Emilia-Romagna. En in het oosten grenst Toscane aan Umbrië en Le Marche. In het zuiden grenst Toscane aan Lazio en in het westen aan de Tyrreense Zee.

Verliefd op Toscane Belangrijkste steden in Toscane

Ben je net als ik verliefd op Toscane dan weet je vast wel wat de belangrijkste steden in Toscane zijn. Maar als je hier voor het eerst bent dan wil je weten welke steden je niet mag overslaan. De bekendste stad is natuurlijk Florence. Dit is ook de grootste en meest bezochte stad van Toscane. Pisa en Lucca worden vaak met elkaar gecombineerd. Pisa staat bekend om haar scheve toren en Lucca om de ommuurde stad. Beide zijn echt de moeite waard maar Pisa is wel heel toeristisch. Mijn favoriete stad in Toscane, de reden waarom ik verliefd op Toscane ben, is Cortona.

San Gimignano heeft het meeste indruk op mij gemaakt vanwege haar bijzondere bouwstijl. Maar hier komen veel toeristen ook voor het lekkerste ijs van Italië. Volterra is net zo bijzonder als San Gimignano. Siena is na Florence één van die plekken die je als toerist vaak niet overslaat. Pienza wordt meestal vergeten of overgeslagen maar dat is zo zonde!

Het schilderachtige landschap

Maar eigenlijk is Toscane zo bijzonder door haar schilderachtige landschap. In één van mijn eerste blogs over Toscane schreef ik al dat het lijkt alsof je in een oneindig schilderij terecht komt. Alles is mooi en ik kom hier helemaal tot rust. De mooiste route in Toscane is de route van La Foce naar Radicofani. Nou ja, dat vind ik de mooiste route. Hier kom ik regelmatig om de karakteristieke slingerende wegen met cipressen vast te leggen. Bij voorkeur in de vroege ochtend bij zonsopgang maar ook aan het einde van de middag of begin van de avond. De gouden gloed maakt het net even mooier en ik daag mezelf uit om steeds weer een mooiere foto te maken.

Een grappig detail is hier wel dat wanneer je een auto stil ziet staat, er meer volgen. Overal waar wij met de auto stopten, kwamen andere auto’s ook even langs de kant staan. Vaak dachten ze, er valt vast wel iets moois te zien. En dat is natuurlijk ook zo. Ik betrap mezelf er ook op dat ik hetzelfde doe. Staan er een paar auto’s stil dan is het plaatje zeker de moeite waard om vast te leggen. Naast mij staan mensen die net als ik, verliefd op Toscane zijn.

De kust en de eilanden

Verliefd op Toscane Toscane is zo veelzijdig maar meestal bezoeken toeristen het schilderachtige binnenland en de bekendste dorpjes en steden. Zo heeft Toscane ook fijne zandstranden aan de kust en zeven eilanden. Toch zijn de eilanden van Toscane veel minder bekend dan het vaste land. Een paar jaar geleden ben ik naar het eiland Elba geweest. Volgens locals is het eiland Giglio het mooiste eiland. Hier kun je snorkelen en duiken. Het eiland is alleen per veerboot te bereiken. Nog een reden om hier naar toe te gaan zijn de lange witte zandstranden en het azuurblauwe water.

IJs, cappuccino, pasta, wijn en pizza

Voor lekker eten en drinken ben je in Toscane aan het juiste adres. Eigenlijk in bijna heel Italië wel hoor. Onze traditie op vakantie in Italië is toch wel om elke dag een ijsje te eten. En weet je waar ik ook zo van kan genieten? Een heerlijke cappuccino bij het ontbijt. Of een goede wijn bij het avondeten. Mijn kinderen houden meer van pasta en pizza. Misschien denk je nu, ja die kan ik in Nederland ook eten, maar geloof me, in Italië smaakt alles 10 x beter.

Wat is jouw reden om verliefd op Toscane te zijn? Misschien heb je mijn eerdere blogs over Toscane nog niet gelezen. Ga je op vakantie naar Toscane? Dan raad ik je zeker aan ze allemaal te lezen. Ik weet zeker dat je dan geen enkel pareltje vergeet. En ontdek jij toch nieuwe plekjes? Natuurlijk hoor ik dat graag!

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *