* Required field
We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Nog meer leuke stadjes in Zeeland

By Posted on 0 3 m read 15 views

Z

eeland is de laatste tijd nog populairder geworden bij toeristen. En dat geldt niet alleen voor buitenlandse toeristen maar ook voor inwoners van Nederland. Vakantie in eigen land is tegenwoordig heel hip en trendy. Ons land heeft zoveel mooie plekjes. Vanwege het weer gaan veel toeristen naar Zeeland. Eerder schreef ik al een blog over gezellige stadjes in Zeeland. Deze provincie heeft niet alleen de mooiste stranden en gezellige dorpjes maar er zijn nog meer leuke stadjes in Zeeland. Je komt hier veel oude stadjes en dorpjes tegen met ieder zijn eigen karakter en charme. Ik weet zeker dat je net als ik verliefd word op deze plekjes. Ga je mee?

Veere

Dit stadje is favoriet bij mijn ouders. Een pittoresk stadje aan het Veerse meer. De smalle steegjes en oude gebouwen en huizen maken deze stad tot iets bijzonders. Je kunt hier heerlijk eten en genieten van de bezienswaardigheden zoals het oude stadhuis en de Nog meer leuke stadjes in Zeeland verdedigingstoren. Veere is zo fotogeniek en echt een aanrader om te bezoeken! Ben je hier voor het eerst dan is het leuk om de stad per boot te verkennen.

Sint-Maartensdijk

Er zijn nog meer leuke stadjes in Zeeland. Bijvoorbeeld Sint-Maartensdijk, dat op het eiland Tholen ligt. Dit levendige stadje is ontstaan in de middeleeuwen. Het koninklijkhuis heeft een speciale band met Sint-Maartensdijk en dat is ook terug te zien. De weekmarkt die elke vrijdagmiddag plaatsvindt op de Markt is één van de trekpleisters van Sint-Maartensdijk.

Hulst

Deze stad is een oude vestigingsstad met een Bourgondische sfeer. Slenteren door de smalle straatjes, oude stadspoorten en struinen langs talloze kleine winkeltjes. Hulst heeft een rijke historie en is erg geliefd onder toeristen. De stad is een beschermd stadsgezicht, dat komt door de 68 rijksmonumenten zoals het stadhuis en de basiliek. Voor de toerist is er een wandel- en fietsroute uitgestippeld.

Breskens

Nog meer leuke stadjes in Zeeland zijn Breskens en Vlissingen. Vanaf Vlissingen konden we Breskens zien liggen. In mijn vorige blog Overnachten in de Boulevardsuites van Boulevard 17 schreef ik over ons romantische nachtje weg. We verbleven toen één nachtje in Vlissingen en hadden geen tijd meer voor een bezoekje aan Breskens. Deze levendige gezellige havenstad trekt elke zomer weer veel toeristen. De stad heeft een vissershaven en een jachthaven en ligt direct aan zee. Ik ben verliefd op het lange brede zandstrand en de zwart-witte vuurtoren. De stad heeft een idyllische uitstraling en geeft je het ultieme vakantiegevoel.

Renesse

Hier heb je zeker wel eens van gehoord. Renesse was vroeger dé uitgaansplek voor jongeren die in Zeeland op vakantie waren. Nog steeds is dit één van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland. Dit komt met name door het gezellige strand. De Nog meer leuke stadjes in Zeeland afgelopen jaren is het centrum flink veranderd. Er is veel verbouwd en gerenoveerd waardoor het nu echt een mondaine badplaats is. Je kunt hier gezellig winkelen, een hapje eten of lekker een drankje doen. De locals komen hier nu ook graag. Als ik hier ben dan heb ik altijd een vakantiegevoel. Parkeren kan soms een uitdaging zijn, parkeer daarom net buiten de rand van het centrum. Vanaf daar kun je met de bus verder reizen.

Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede is de plek waar mijn ouders jarenlang hun stacaravan hadden gestald. Ik kwam hier regelmatig op visite en onze favoriete bezigheid was een uitje naar het strand. In het rijtje ‘nog meer leuke stadjes in Zeeland’ staat deze bij mij bovenaan. In de zomer is dit één van de drukste toeristische plaatsen. Burgh-Haamstede staat bekend om haar vuurtoren (bij Nieuw-Haamstede) en mooie stranden.

In Zeeland leven veel bijzondere dieren. Een deel hiervan woont op het eiland Schouwen-Duivenland. Ben je hier op vakantie, ga dan eens op zoek naar de flamingo’s of zeehonden.

Terneuzen

Zijn er nog meer leuke stadjes in Zeeland? Jazeker! In het zuiden ligt de stad Terneuzen. Deze middeleeuwse stad staat bekend om de mosselen en oesters. Verdwalen door oude pittoreske straatjes, een drankje doen op het terras of slenteren over de boulevard. Voor toeristen is het de moeite waard om te fietsen door het prachtige landschap van het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt.

Wil je weten waar je lekker kunt eten in Zeeland? Lees dan mijn blog ‘Uit eten in Zeeland.

Weet jij nog meer leuke stadjes in Zeeland? Laat jouw reactie achter onder mijn blog. Ik vind het leuk om jullie tips zelf ook te ontdekken of bezoeken.

Liefs,

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *