* Required field

We protect your privacy and share your personal information with third parties only to make this service possible. For more information read our Privacy Policy.

Citytrip Milaan

By Posted on 0 4 m read 36 views

T

oen ik een aantal jaar geleden op een feestje was kwam ik met een vriendin op het idee om naar Milaan te gaan. Gewoon een gave citytrip met het vliegtuig waarbij we een paar dagen naar Milaan gingen om te shoppen en lekker te eten. Dat was erg gezellig en we hebben ons prima vermaakt. Later toen ik met getrouwd was gaf ik Timothy op de Airport van Rotterdam twee tickets naar Milaan cadeau voor onze trouwdag. Zijn eerste reactie was meteen of het echt een cadeau voor hem was of gewoon een smoes voor mezelf om te gaan shoppen in Milaan.

Milaan wordt ook niet voor niets het Mekka van de mode genoemd en je kan er dagenlang shoppen zonder je te vervelen. Maar deze stad heeft meer dan alleen mode. Ik neem je graag mee naar ons weekend Milaan en zal je meteen vertellen wat ik voor Timothy als verrassing had toen we in Milaan waren.

Vervoer

De snelste route naar Milaan is met het vliegtuig. Vanaf diverse luchthavens in Nederland of België naar Milaan. De reistijd bedraagt ongeveer anderhalf uur. In het laagseizoen kun je voor een paar tientjes per enkele reis al vliegen naar één van de luchthavens van Milaan. Milaan is een grote stad en heeft 3 luchthavens. De meeste mensen vliegen naar Milaan Linate of Milaan Malpensa maar er worden ook vluchten aangeboden naar Milaan Bergamo. Deze laatste luchthaven ligt iets verder van Milaan. Wij kozen, net zoals de meeste toeristen, voor Milaan Malpensa. Vanaf de luchthaven kun je met de trein naar het centrum van Milaan. Wil jij ook net als mij een voordelige vlucht boeken? Klik dan op deze LINK voor een vlucht met KLM.

Milaan

Eenmaal aangekomen in het centrum van Milaan is er genoeg te doen. Omdat we een korte citytrip van 3 dagen te besteden hadden hebben we alleen de highlights gedaan in de stad.

We overnachten in Hotel St. John, dit hotel heeft nette kamers, een prima ontbijt en een goede ligging.

Duomo

De Duomo is het bekendste gebouw in Milaan en je kan hem ook niet missen. Deze imposante kathedraal kan je bezichtigen van binnen, let wel even op je kleding, maar ook van buiten en van boven. Je betaalt 12 euro per persoon voor een bezoek aan de binnen- en buitenkant. Bovenop het dak is het druk met toeristen en je hebt een geweldig uitzicht over het plein.

Ik had dus geen rekening gehouden met mijn kleding, maar geen nood, om de hoek zit een Zara en daar koop ik een colbertje en een sjaal zodat ik mijn schouders en benen kan bedekken. Dat is ook gelijk een prima smoes om te shoppen!

We beklimmen de Duomo, pfff wat een trappen en hieruit blijkt dat mijn conditie nog niet helemaal op pijl is, maar het uitzicht is inderdaad mooi. Een aanrader dus!

Winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II

Naast de Duomo ligt de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II. De naam zegt het al, je kunt hier winkelen, maar heel eerlijk, de prijzen zijn vrij hoog en het gebouw op zichzelf is veel mooier om te bewonderen. Het dag is een ijzerconstructie met glas en er ligt een mooie mozaïekvloer.

IJs eten in Milaan

Vlakbij de Duomo zit Cioccolati Italiani. Erg lekker hier is dat ze warme chocolade in je hoorntje gieten. Mijn favoriet is Yogurt ME, ik ben namelijk gek op yoghurtijs en dan zit je in deze ijssalon goed. In Milaan kan je het hele jaar door de lekkerste ijsjes eten, reden genoeg om naar Milaan te gaan.

Outlet Shoppen

Italië staat ook bekend om het outlet shoppen. Na een heerlijk ontbijt in ons hotel gaan we met de metro naar Cairoli. Vanaf hier lopen we naar Castello Sforzesco. Daar nemen we de metro naar Centrale FS en de trein naar het Designer Outlet Center Serravalle, net buiten Milaan.

Je kan hier de hele dag winkelen en lekker eten. De shuttlebus brengt ons terug naar de trein en vanaf het station gaan we met de metro naar ons hotel.

Surprise!

In Italië rijden ook de mooiste Italiaanse auto’s. Als extra verrassing mag Timothy in een Ferrari rijden in Milaan. De kosten zijn bijna gelijk aan een nieuw paar schoenen maar voor hem is dit zeker één van zijn hoogtepunten. Het verkeer in Milaan is druk en het duurt even voordat we een stuk kunnen racen maar deze ervaring vergeten we niet gauw.

Uit eten in Milaan

Milaan stikt van de goede pizzeria’s en eetgelegenheden. Maar in Italië eet je natuurlijk pizza. Wij kiezen een gezellig restaurantje in de buurt van de Duomo. Bij de meeste restaurants hangen de menukaarten buiten en kun je vooraf dus al bekijken wat je ongeveer kwijt bent. Hoe dichter bij een toeristische attractie hoe meer geld je kwijt bent om uit eten te gaan. Dat geldt overigens niet alleen voor Milaan maar voor alle grote steden.

Ons weekendje Milaan zit er weer op. Met de metro en trein gaan we terug naar de luchthaven. Ciao Milaan!

Liefs,

 

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *